Agenda

27 en 28 januari 2018

Art Brummen op 27 en 28 januari, kunstroute met veel extra’s.

In deze mooie (fiets)route op 27 en 28 januari komt u bij 7 verschillende ateliers waar de deelnemende kunstenaars én hun gastexposanten hun werk tonen. Bovendien vindt u op elke locatie een kunstwerk waar u zich op in kunt schrijven. Aan het eind van het weekend wordt er een winnaar bekend gemaakt. Dit herhalen wij in 2018 op elk open atelierweekend in april, juli en oktober. Op beide dagen bent u van 13.00-17.00 uur van harte welkom! Op elke locatie liggen routekaarten voor u klaar. Op www.art-brummen.nl kunt u alle verdere info vinden.

Op locatie 1 in Loenen heeft Mieke Diekmann haar atelier en galerie. Mieke schildert in een mystieke sfeer en maakt bronzen beelden in een dans gevangen. Haar gastexposanten zijn Herbert Willems (schilderijen), Sophia de Vries (metalen huisjes) Eef Wezenberg (optisch geslepen kristal), Raid Houby (schilderijen, Erik Mangelschots (schilderijen) Liesbeth Rahder (zeefdrukken) en meer.

In Eerbeek op locatie 2 is het atelier van Ivon Drosten. Haar voorliefde voor het realisme in haar schilderijen komt tot uiting bij het onderwerp “glas”. Dit werk kenmerkt zich door het gevoel voor detail in combinatie met lichtnuances waardoor er rust en harmonie ontstaat. Ivon geeft schilderlessen in haar eigen atelier, waarbij de eerste proefles kosteloos is om zo de positieve uitwerking van kleur en verf te laten ervaren.

Op locatie 3 vindt u een nieuwe deelneemster van Art Brummen, Annelies van der Drift. Ze is opgeleid aan zowel de Hogeschool voor de kunsten als de Rietveldacademie en ze werkt in haar boerderij-atelier op een prachtige locatie in Hall. Zij is een veelzijdig kunstenares. In diverse technieken, waaronder beeldhouwen in steen en hout, boetseren in klei en was en glasfusing en glas in lood vertaalt ze haar inspiratie. Naast het vormgeven van haar vrije werk en werk in opdracht geeft zijn cursussen en workshops. Naast een inkijkje in de diversiteit van het werk van Annelies treft u werk aan van 2 gastexposanten, te weten Henk Bons met verrassende beelden in hout en Wilma Hissink-Gerrits met bijzondere boetseerwerken.

Op locatie 4 vindt u in Brummen Piet van Middelaar. Na zijn werkleven gaf hij gehoor aan een oud verlangen om spelenderwijs ruimte te geven aan zijn geloven in de kracht van de verbeelding. Zijn tuin vol beelden, ’t atelier vol schilderijen en zijn gedichten vertellen wat hem beweegt.

Locatie 5 (Brummen)is het atelier van Annie Elissen. De schoonheid van het alledaagse is waar zij inspiratie uithaalt, al blijft ze open staan voor invloeden van b.v. Mucha waar haar nieuwe serie schilderijen voorbeelden van zijn. Tijdens deze kunstroute kunt u de eerste schilderijen in deze nieuwe stijl bewonderen. Ook geeft Annie schilderlessen in haar atelier, waar u ook haar objecten kunt zien.

De keramische vogelhuisjes en nestkastjes van Joop van Ulden vindt u in zijn atelier op locatie 6 (Brummen). Al zijn werk is met engobes bewerkt en steengoed gebakken, waardoor ze het hele jaar door uw tuin kunnen sieren.
Analies Martin op locatie 7 (Brummen) zoekt al knedend in klei onverminderd de vrijheid in vormen en kleuren voor een eigen wondere wereld. De toeschouwer krijgt alle ruimte voor een eigen interpretatie. Raku heeft haar voorkeur, zodat er door zaagsel, rook en sulfaten prachtige kleurschakeringen ontstaan.

januari - oktober 2018

Openingsdata open atelierroute 2018:


Zaterdag en zondag, 27 en 28 januari
Zaterdag en zondag, 28 en 29 april
Zaterdag en zondag, 28 en 29 juli
Zaterdag en zondag, 27 en 28 oktober

De ateliers zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur

Download hier de folder