Kalendar

25 & 26 juli 2020

Zomerse kunst- en fietsroute ART- Brummen,
van Loenen naar Brummen:
door de prachtige Veluwezoom richting rivier de IJssel.
25 en 26 juli 2020, open 12 tot 17 uur.
www.art-brummen.nl

Uiteraard gelden tijdens dit weekend ook hier de huidige corona-maatregelen, o.a. voldoende afstand houden van elkaar. Om deze reden zullen de drie ateliers van An Compagne (2); Trudy Dijkstra (3) en Analies Martin (8), NIET geopend zijn. Hun kunstwerken zullen bij Mieke Diekmann (1) in Loenen te bewonderen zijn.
Van daaruit is het een prachtige route door het landschap van de Veluwezoom naar het dorp Brummen waar de overige vier locaties op loopafstand van elkaar te vinden zijn.
Aan de Eerbeekseweg 13 A in Loenen, in de galerie en beeldentuin van Mieke Diekmann (1) zijn niet alleen haar eigen schilderijen en bronzen beelden te zien. De drie deelnemers van Art Brummen, die helaas niet in eigen atelier kunnen exposeren, laten bij Mieke een mooie collectie van hun werk zien. An Compagne heeft prachtige aquarelletjes gemaakt van de IJssel en ook een aantal van haar olieverf schilderijen zijn er te zien waaronder een werk uit het jaarthema Jan Mankes. In hetzelfde thema werkt Trudy Dijkstra in haar olieverfschilderijen. Onder meer heeft ze de prachtige uil in een andere setting geschilderd. Analies Martin laat verschillende objecten in keramiek zien.
Daarnaast zijn er de kleurrijke schilderijen en stenen beelden van Jolanda van Hattum: de bronzen beelden van Lilli Cohen en de sieraden van o.a. Hetty Zuidgeest (titanium) en Henry Lenferink (zilver en brons) te vinden en nog veel meer moois. Er is een leuke looproute gecreëerd zodat u op uw gemak alles kunt bekijken.

“Beeldkracht, tijd en ruimte in proces samengebald”. Piet van Middelaar (4), zijn beeldentuin en atelier zijn te vinden aan de Burg.de Wijslaan 22 in Brummen, Veelzijdig kunstenaar niet alleen beeldend maar ook in woorden.
“Te midden van alle woorden die wij dagelijks uiten, huist er ook een verlangen in mij om stenen tot spreken te brengen en kleuren, vermengd met allerlei materialen, hun eigen verhaal te laten vertellen.” Hij hoopt dat er voor de bezoeker bij het zien van zijn werk ruimte open blijft voor een eigen zienswijze en beleving.

Bij Otto Koedijk (5) aan de Zegerijstraat 35 in Brummen vinden we niet alleen zijn prachtige houtkunst maar ook het werk van Jelle van de Ridder. Schalen met een verhaal, bollen met barsten, puzzels met slaap, altijd van hout uit de regio: “weet je van de boom, dan weet je van het hout”.
Schilderen is voor Jelle een zoektocht. Hij wil graag de oneindige complexiteit van de natuur laten zien. Als ingenieur heeft dit zijn interesse, maar ook ziet hij om zich een en bij zichzelf dat we afgeleid worden door elektronische apparatuur, de hedendaagse realiteit. Aandacht voor de natuur terughalen d.m.v. zijn schilderijen, begonnen met portretten maar nu ook landschappen en stillevens.

Op Zegerijstraat nr.7a in Brummen is het ruime en lichte atelier van Annie Elissen (6), te vinden achter huis. Hier hoopt zij in het najaar weer te kunnen starten met haar cursussen en workshops.
Momenteel werkt zij veelal met acryl niet alleen op doek maar ook op objecten; afhankelijk van het materiaal zal zij dan bijv. ook gebruik maken van porseleinverf, glasverf enz. Inspiratie halen uit de schoonheid van het alledaagse, zowel buiten als binnen, koeien en kippen maar ook stillevens met Delfts Blauw en levende dieren.


‘Spelen met klei". Joop van Ulden (7) aan de Kerkstraat 6 in Brummen creëert met veel fantasie zijn prachtige vogel- en voederhuisjes. Zij voeren tegenwoordig de boventoon in het atelier van Joop. Er zijn al verscheidene nestjes uitgebroed en de voederhuisjes zijn zeer gewild in de winter. Het zijn allen handgemaakte unica's en ze kunnen de winter weerstaan.
Het maken van keramische waterornamenten en fonteinen heeft Joop achter zich gelaten. Zij zijn sfeerbepalend, een rustpunt in tuin en vijver. De collectie die er nog staat is uiteraard nog te koop.

Alle verdere informatie, tel.nrs., websites enz. zijn te vinden op:
www.art-brummen.nl.

“Lommerrijk de bomen
doorkijkjes naar verten
Ongeweten het daarginds
wat veelal onbekenden
prijsgeven aan zomerlicht
uit verf, klei steen en hout.”
Piet van Middelaar


eind april

ART-Brummen, kunst- en fietsroute door de mooie gemeente Brummen en 1 locatie in Loenen, is aankomend weekend 25 & 26 april gesloten.
Vanwege de corona-maatregelen zijn een paar ateliers alleen op afspraak te bezoeken zodat er voldoende afstand bewaard kan blijven tussen de bezoeker en de kunstenaar: dus eerst bellen of mailen met de desbetreffende kunstenaar die u eventueel wilt bezoeken.
De meeste ateliers zijn gesloten.
Voor een ieder heeft deze crisis een grote impact, qua gezondheid en qua werk. Afstand houden, stilte om ons heen, schonere lucht, voelbare angst van mensen hoe gaat het nu verder. Dit beïnvloed ons als kunstenaar in ons werk op heel verschillende manieren, voor de één zal de stilte bijvoorbeeld inspirerend werken en voor de ander verlammend. Er ontstaan misschien wel heel verrassende en vernieuwende kunstwerken.
Op www.art-brummen.nl zijn alle gegevens te vinden van de aangesloten kunstenaars. Mieke Diekmann, An Compagne, Trudy Dijkstra, Piet van Middelaar, Otto Koedijk, Annie Elissen, Joop van Ulden en Analies Martin hopen dat zij het laatste weekend van juli hun ateliers weer open kunnen stellen. Dat we elkaar dan weer in goede gezondheid mogen en kunnen ontmoeten.