Calender

26 & 27 oktober 2019

Open Atelierroute Art Brummen
Op 26 en 27 oktober staan de deuren van de ateliers van de deelnemers van Art Brummen weer wijd open om u kennis te laten maken met hun kunst en dat van hun gastexposanten. U zult weer verrast worden door de diversiteit. Voor wie er vroeg bij wil zijn….denk alvast aan de feestdagen om nu een mooi cadeautje te scoren. U bent op beide dagen van harte welkom van 12.00-17.00 uur. Op elke locatie ligt het boekje en een routekaartje voor u klaar. Buiten deze open atelierdagen om bent u op afspraak welkom in de ateliers van de kunstenaars.

1. Mieke Diekmann met schilderijen en bronzen beelden www.miekediekmann.nl
Mieke heeft haar bronzen beelden weer terug uit de diverse beeldentuinen in het land, waar zij deze zomer geëxposeerd heeft. De combinatie tussen de bronzen figuren en het RVS geeft een prachtige beweging in haar beelden. Ook zijn er verschillende nieuwe schilderijen van haar hand te zien. In haar galerie heeft ze meerdere gastexposanten met o.m. glas, keramiek, brons, sieraden en schilderijen. Adres: Eerbeekseweg 13a in Loenen.

2. An Compagne met schilderijen www.ancompagne.nl
An schildert landschaps-impressies die zijzelf omschrijft als: “abstract impressionistisch met een vleugje natuurlijk realisme”. In haar geheel eigen stijl, probeert zij het landschap in beeld te brengen als een gevoel, zónder begrenzing in kleurgebruik, techniek en compositie. Daarnaast schildert zij kleine realistische stillevens in olieverf op paneel. Adres: Schaapskooi 15 in Eerbeek.

3. Trudy Dijkstra met schilderijen www.hartspiegelkunst.nl
Haar werken gaan over de magie van dieren en landschappen. Een kunstwerk is voor haar geslaagd als de kijker hier een eigen verhaal bij kan maken en hierdoor even in een andere wereld stapt.
Alle inspiratie komt uit de natuur, zij zoekt nooit actief, maar het vindt haar! Haar schildercarrière bestaat hoofdzakelijk uit ontelbaar veel uren zelf ontdekken, soms aangevuld met schilderlessen bij collega’s. Men noemt dit autodidact, maar eigenlijk voelt zij zich autonoom kunstenaar. Zij volgt het liefste haar eigen gevoel en intuïtie. Adres: Knoevenoordstraat 71, 6971 LH Brummen

4, Piet van Middelaar met beelden en schilderijen www.pietvanmiddelaar.nl

In zijn tuin vind u de stenen beelden van Piet, waarin hij het contrast zoekt tussen de steen en metalen onderdelen. Zijn schilderijen zijn vaak abstract en kleurrijk. Zijn gastexposante is Jefke van Iterson. Zij is weefster en werkt in een breed spectrum. Weven kan heel praktisch met organisch materiaal voor een behaaglijke shawl, maar het kan ook spelen met metaaldraad of papier betekenen en zo kan een ruimtelijk object ontstaan. Ook de combinatie met fotografie is uitdagend, daarin vragen, net als in weven, kleur, compositie en sfeer een intense belangstelling. Adres: Burgemeester de Wijslaan 22 in Brummen.5. Otto Koedijk met hout www.ottokoedijk-houtdraaier.nl
Houtdraaier Otto Koedijk poogt de schoonheid van hout te laten zien op holle en bolle vlakken. Hij maakt schalen met een verhaal, bollen met barsten, speeldingen met geluid, puzzels met slaap. Alles van hout uit de regio, want als je de boom hebt gezien, weet je ook meer van het hout. Tjal van den Berg is zijn gastexposante. Momenteel experimenteert zij in haar schilderwerk vooral om een bepaalde sfeer weer te geven, waarbij het niet om de exacte details gaat, maar om een vluchtige indruk. Daarbij is het voor haar de kunst om vooral niet te denken wat ze nu eigenlijk ziet... Naar aanleiding van vakantie of actiefoto’s werkt ze graag beelden uit waar mensen elkaar ontmoeten , samen iets doen...Dit is waar ze het meeste van houdt... Adres: Zegerijstraat 35 in Brummen.


6. Annie Elissen met schilderijen en objecten www.annie.elissen.nl
Bij Annie Elissen staan de nieuwe werken met zwarte/donkere achtergronden centraal. Daarnaast neemt het beschilderde porselein, hout en glas een belangrijke plaats in; “hoe mooi is het om iets ouds in een nieuw kunstjasje te steken”. Het niet alleen schilderen op het platte vlak houdt het voor Annie boeiend en spannend. Dat laatste geldt met name voor de lampenkappen, dit moet gelijk goed gaan, veranderingen aanbrengen is niet mooi, dit is duidelijk te zien als de lamp aan is. Adres: Zegerijstraat 7a in Brummen.

7. Joop van Ulden met keramiek www.joopvanulden.nl
De laatste jaren maakt hij bijna uitsluitend, met veel plezier, keramische vogelhuisjes en voedertafels; Keramiek voor buiten, in de tuin, de vorm mogelijkheden met deze huisjes zijn bijna eindeloos. Hij denkt hiermee nog jaren door te kunnen gaan. Na ruim 50 jaar keramiek maken hoeft het voor hem allemaal niet meer zo strak en precies. Juist de losse en nonchalante vormgeving spreken hem steeds meer aan, zijn werk lijkt hierdoor echt het resultaat van “spelen in de zandbak” en daar heeft hij nog steeds lol in. Hij maakt zijn huisjes met grove chamotte en werkt het af met eigengemaakte engobe waarna hij het steengoed bakt op 1250 graden waardoor ze het hele jaar probleemloos buiten kunnen blijven.
In zijn atelier staan ook nog een aantal waterornamenten en fonteinsets die hij de voorgaande jaren gemaakt heeft en die nu met korting te koop zijn. Adres: Kerkstraat 6 in Brummen.

8. Analies Martin met keramiek www.analiesmartin.nl
Haar inspiratie is gebaseerd op een spontane inval, een herinnering of alledaags moment. Intuïtief probeert zij in klei uitdrukking te geven aan wat haar beweegt. Ze laat zich graag verrassen. Daarom houdt zij bewust ruimte voor het onverwachte in vrijwel alle fases die voorafgaan aan de totstandkoming van een kunstwerk.
Meestal stookt Analies ‘raku’. Een stooktechniek met zaagsel en hout, die in combinatie met onder andere rook verrassende craquelé en kleureffecten geeft. Maar ook door het gebruik van oxides en gekleurd slib worden onvermoede effecten bereikt. Adres: De Zicht 30 in Brummen.