Calender

28 en 29 april 2018

Open Atelierdagen op 28 en 29 april.
In 2018 kunt u tijdens alle Open Atelierdagen in elk atelier kans maken op een kunstwerk. Aan het eind van het weekend wordt de winnaar getrokken en krijgt bericht van ons.
Locatie 4
In dit weekend is Jacqueline Looijen gastexposant bij Atelier De Rode Reiger van Piet van Middelaar. Beide dagen is zij ook aanwezig om tekst, uitleg en demonstraties te geven over de totstandkoming van weefsels. Inmiddels is Jacqueline Looijen bijna tien jaar bezig met spinnen, verven en weven. De ene keer van vacht naar draad naar weefsel naar kledingstuk. Een andere keer van plant naar draad naar weefsel naar kledingstuk. Het blijft fascinerend om het hele proces te ervaren, de mogelijkheden te zien en te komen tot iets moois, iets unieks, waarmee we ons als mens willen verfraaien. Bij voorkeur wordt gewerkt met natuurlijke materialen. Zowel met dierlijke- als met plantaardige materialen. Een enkele keer wordt een uitstapje gemaakt naar combinaties met bijvoorbeeld koperdraad. De verschillende structuren van de materialen maken het interessant om te combineren in weefsels. Nieuwsgierig geworden? Kom gerust een kijkje nemen op 28 of 29 april bij Atelier De Rode Reiger, Burgemeester de Wijslaan 22 in Brummen
Locatie 5
Bij Annie Elissen aan de Zegerijstraat 7a in Brummen zijn in dit weekend niet alleen haar eigen werken te zien maar ook het prachtige houtdraaiwerk van Otto Koedijk, tegenwoordig ook woonachtig in de Zegerijstraat. Schalen, bollen en speeldingen van hout uit de regio. Vanuit een hemelboom uit een achtertuin in de Leeuwerikstraat puzzels, van een atlasceder uit een voortuin in de Patrijsstraat een bol of van een notenboom die ruimte moest maken voor de rivier een schaal. Dit alles met een mooi lokaal maar vooral Brummens verhaal. Mocht u denken het schilderwerk van Annie inmiddels wel te kennen, dan zult u dit weekend toch weer verrast worden door haar nieuwe werk. Voor haarzelf is het weergeven van mensen niet geheel nieuw; als kind en tiener was hier vaak mee bezig, houtskool of potlood op papier; nu met acryl op doek en vaak kleurrijk.
Locatie 6
Joop van Ulden maakt in zijn atelier aan de Kerkstraat in Brummen zijn gezellige voedertafels en vogelhuisjes van keramiek. In hun eentje, gestapeld of op een rijtje, ze zijn altijd een decoratief element in uw tuin en zeer in trek bij de vogels. Het blijft Joop boeien om steeds nieuwe vormen te creëren. De laatste waterornamenten en fonteinen van Joop z’n hand verkoopt hij dit weekend met korting.
Locatie 7
Sinds 1995 werkt Analies Martin met klei. Geen platte vlakken, maar juist driedimensionale objecten. Geen draaiwerk, maar juist haar handen vol in de klei. Haar inspiratie is gebaseerd op een spontane inval, een herinnering of alledaags moment. Intuïtief probeert ze in klei uitdrukking te geven aan wat haar beweegt. Ze laat zich graag verrassen. Daarom houdt zij bewust ruimte voor het onverwachte in vrijwel alle fases die voorafgaan aan de totstandkoming van een kunstwerk. Meestal stookt Analies ‘raku’. Een stooktechniek met zaagsel en hout, die in combinatie met onder andere rook verrassende craquelé en kleureffecten geeft. Maar ook door het gebruik van oxides en gekleurd slib worden onvermoede effecten bereikt. U vindt Analies aan de Zicht 30.
Locatie 3
Annelies van der Drift werkt in haar boerderij-atelier aan de Vosstraat in Hall. Een prachtige inspirerende omgeving midden in het coulisselandschap van Brummen aan de rand van het Leusveld. Voor Annelies gaat het creëren van kunst hand in hand met haar ervaringen in het leven, de ontmoetingen die zij heeft en de natuurlijke omgevingen waarin zij graag vertoeft. Daarnaast maken kunst(geschiedenis), cultuur en filosofie een onmisbaar deel uit van haar inspiratiebronnen. Annelies werkt in klei, steen, hout en glas.

Locatie 2
Wat in 2005 voor Ivon Drosten weer begon als een hobby is inmiddels uitgegroeid tot een volledige invulling. Het werk is afwisselend en divers te noemen met een eigen karakter. Haar voorliefde voor het realisme komt tot uiting bij het onderwerp “ glas”. Dit werk kenmerkt zich door het gevoel voor details in combinatie met lichtnuances waardoor er rust en harmonie ontstaat. Door het afsluiten (2017) van de 4 jarige opleiding “Upgraders in Art” korte hogere beeldende beroepsopleiding in Arnhem kreeg het verhaal achter het beeld een diepere betekenis. De toeschouwer kan zijn eigen gedachten laten gaan. Juist door de vele invloeden vanuit binnen- en buitenland kan het eindresultaat voor Ivon in het begin nog niet vast staan, deze verbind zich tijdens het gehele proces met het werk waarbij gebruik van verschillende materialen en technieken juist nodig blijken te zijn. Ivon geeft schilderles in eigen atelier waarbij een éérste proefles kosteloos is om zo de positieve uitwerking van verf en kleur te laten ervaren.
Locatie 1
Bij Mieke Diekmann aan de Eerbeekseweg 13a in Loenen vindt u in haar galerie en beeldentuin ’t Arthuus niet alleen haar eigen mystieke schilderijen en bronzen beelden in een dans gevangen, maar ook prachtige schilderijen met als thema Ontmoetingen van Wil Lof, kleurrijk glas van Linda van Huffelen, Johan de Vries, Hanneke Pereboom en Gert Bullée, keramische vrouwen in verstilde poses van Els Vermeij, optisch geslepen kristal van Eef Wezenberg en sieraden van Henk Lubbers, Harrie Lenferink en Hetty Zuidgeest. De galerie is geopend vanaf 11.00 uur. Mieke geeft schildercursussen en workshops in acrylverf en gemengde technieken.
Beide Open Atelierdagen zijn de ateliers geopend van 13.00-17.00 uur.