Agenda

30 en 31 oktober 2021

Kunstroute ART-Brummen
Bijzondere gastexposanten en voorstel nieuwe leden in de ateliers van de huidige deelnemende kunstenaars.
30 & 31 oktober 2021 open van 12 tot 17 uur.
Informatie op: www.art-brummen.nl
De nieuwe deelnemers zijn Marieke Ruijgrok, Emeke Buitelaar, Rob Kuulkers en Mariëtte Claringbould, zij laten dit weekend alvast een klein deel van hun werk zien, achtereenvolgend te gast bij Piet van Middelaar, Joop van Ulden en Annie Elissen.
Bij Mieke Diekmann en Otto Koedijk is ook werk van gastexposanten.
Na een roerig jaar gaan we straks op volle kracht verder. Volgend jaar zijn de nieuwe deelnemers in hun eigen atelier te bezoeken.
Kunst gaat altijd door, de inspiratie blijft immers stromen.

We starten bij Mieke Diekmann aan de Eerbeekseweg in Loenen. Zij schildert en maakt bronzen beelden. Haar bronzen zijn vaak dansfiguren waarbij de beweging geaccentueerd wordt door RVS linten of cirkels. De beelden kunnen zowel op een hoge sokkel van hardsteen als op lage sokkels van verschillende steensoorten. Mieke schildert intuïtief in mooie warme kleurstellingen. Vaak hebben haar schilderijen een symbolische boodschap, maar soms ontstaat er ook een abstract werk. In het sfeervolle atelier geeft Mieke schildercursussen. In haar galerie en beeldentuin heeft ze meerdere gastexposanten met (geblazen) glas en kristal, keramiek, exclusieve lampen en mooie sieraden.
Max Timmerman viert in de galerie zijn 70 (+1) jarig bestaan met een overzichtstentoonstelling met bijzondere schilderijen en ruimtelijk werk. www.arthuus.nl www.miekediekmann.nl
Aan de Burg.de Wijslaan in Brummen vinden we Piet van Middelaar. Zijn werk laat zich niet vangen in een stijlvaste vorm, hij laat zich leiden door de bewegingen van licht en donker. Zijn veelzijdigheid laat zich zien in zijn beelden, schilderijen en boeken.
Marieke Ruijgrok exposeert hier haar beelden van bestaande mensen. Intuïtief boetseert zij koppen met papierpulp en maakt de huid van Abacapapier. Daarnaast schildert zij ‘en plein air ‘ aan de IJssel of aan het strand met acryl op linnen.
Daarna gaan we naar het oude centrum van Brummen, waar Joop van Ulden aan de Kerkstraat weer een groot aantal nieuwe vogelhuisjes en voedertafels laat zien; vrijstaan op een paal of opgehangen aan de muur. Alle huisjes zijn uniek en handgemaakt. In de herfst en winter zijn ze vaak een goede schuilplaats voor de vogels.
Bij Joop zijn tevens enkele werken van Emeke Buitelaar te bewonderen. Zij woont en werkt sinds kort naast Joop in de Kerkstraat. Een mooie plek waar zij haar kleurrijke schilderijen en mozaïeken, waar altijd wel een verhaal in te ontdekken valt, kan laten zien.
Om de hoek bij Annie Elissen in de Zegerijstraat in Brummen, zijn niet alleen de nieuwe fantasievolle werken - schilderingen op doek, porselein, glas en objecten - van Annie zelf te zien, maar ook van Rob en Mariëtte. Zij zullen tevens demonstraties geven.
Vanuit haar achtergrond als landschapsarchitecte tekent en schildert Mariëtte Claringbould vooral vanuit waarneming. Beweging zien, vastleggen als moment of juist vanuit rust iets creëren. Dit leidt tot subtiele werken of werkjes die heel dierbaar kunnen zijn.
Vanuit zijn creativiteit heeft Rob Kuulkers sterk de behoefte om beelden en wat die met hem doen vast te leggen in zijn werk. Dat doe hij in steen, met keramiek en fotografie. In al zijn veelzijdigheid noemt hij zichzelf een “creatieve ontdekkingsreiziger”.
Een eindje verderop in de Zegerijstraat vinden we de schalen met een verhaal, bollen met barsten, puzzels met slaap en zoveel meer van houtdraaier Otto Koedijk .Altijd van regionaal hout, ken je de boom dan ken je het hout.
Oud Brummenaar Jelle van de Ridder toont hier zijn portretten in olieverf. Hij streeft naar een eerlijke weergave in zijn portretten, waarin de ziel is vastgelegd. Tevens laat hij zijn meer experimentele kroontjespentekeningen zien.