Agenda

30 en 31 juli 2022

ART-BRUMMEN IN DE ZOMER VAN 2022
Veelzijdige en kleurrijke kunstroute vanuit het mooie Brummen aan de IJssel via Eerbeek naar Loenen, door de Veluwezoom.
30 en 31 juli 2022 open van 12 tot 17 uur.

De 8 vaste deelnemers laten u graag hun nieuwste kunst zien en vertellen over hoe dit ontstaat en hun werkwijze. Het veelzijdige zit er niet alleen in dat er veel verschillende disciplines aan bod komen van deze vaste deelnemers maar ook van hun gastexposanten.
Het persoonlijk contact met de kunstenaars en een kijkje kunnen nemen in hun ateliers geeft een extra dimensie aan de kunstroute, zie www.art-brummen.nl.

Zo is Elza Bouwman bij Annie Elissen te gast. Mens, kleur en de ontmoeting met de wereld zijn voor Elza het hoofdthema. De exacte weergave van de zichtbare werkelijkheid is niet essentieel. Persoonlijke interpretatie en sfeerimpressie staan voorop; nieuw werk met enkele gedichten. Naast de schilderijen van Annie, zal er veel nieuw beschilderd porselein en glaswerk van haar te zien zijn: Kleur, humor, fantasie en de schoonheid van alles om ons heen. Dit alles is te vinden aan de Zegerijstraat 7a in Brummen.
Een klein eindje verderop in de Zegerijstraat is Otto Koedijk te vinden op nr.35; de schalen met een verhaal, bollen met barsten, puzzels met slaap en zoveel meer van houtdraaier Otto Koedijk. Altijd van regionaal hout, ken je de boom dan ken je het hout. Jelle van de Ridder toont hier landschappen naast zijn portretten in olieverf: Eerlijk weergegeven portretten waarin de ziel is vastgelegd.
Rob Kuulkers heeft vanuit zijn creativiteit sterk de behoeft om beelden en wat die met hem doen vast te leggen in zijn werk, Dat doet hij in steen, met keramiek, fotografisch en experimenteel met andere materialen. Ook hij heeft twee gastexposanten in zijn tuin aan de Karekietstraat 1 in Brummen.
Linda Smit uit Eerbeek schildert vooral met olieverf portretten van dieren en mensen. Marion Steur is dichter te Doesburg. Poëzie is haar vergrootglas, natuur is haar heelal. Haar gedichtenbundels worden ten toon gesteld en op zondagmiddag komt ze tussen 15 en 16 uur uit haar gedichten voordragen.
De veelzijdige Piet van Middelaar woont en werkt aan de Burg.de Wijslaan 22 eveneens in Brummen. “Te midden van alle woorden die wij dagelijks uiten, huist er een verlangen in mij om stenen tot spreken te brengen en kleuren vermengd met allerlei materialen hun verhaal te alten vertellen”. Piet beeldhouwt, schildert en schrijft.
Vlakbij de kerk aan de Kerkstraat wonen en werken Joop van Ulden (nr.6) en Emeke Buitelaar (nr.4).
Joop van Ulden is bekend om zijn fantasievolle vogelhuisjes in keramiek. Ook de kerk waarop hij uitkijkt heeft hij mooi in keramiek weergegeven en kan onderdak bieden aan meerdere vogels. Net zoals zijn “flatgebouwen” en “twee-onder-één-kap”. Zelf noemt hij het spelen met klei.
Sinds 2021 woont en werkt Emeke Buiterlaar met veel genoegen naast Joop in de Kerkstraat in Brummen. Kleurrijke mozaïeken en kunstwerken in diverse technieken, het gaat om de symboliek en ontmoetingen in haar werk. De stadsklok in Almere op het Belfortplein “Time is Art” is haar grootste werk, er omheen 4 mozaïek banken, het geheel gaat over anders kijken naar de tijd.
Marieke Ruijgrok weet de bezoekers in het oudste huisje van Eerbeek aan de Boshoffweg 2 te verrassen met haar werk. Intuïtief werkend met haar handen in de papier-pulp maakt zij koppen van mensen. Zij bedekt ze daarna met een huidje van Abaca-papier, waarna zij ze beschildert met acrylverf. Daarnaast schildert zij landschappen “en plein air”, in weer en wind: De sfeer vangen in haar schilderij.
Mieke Diekmann stelt haar bronzen beelden ten toon in haar tuin. De combinatie tussen de bronzen figuren en het RVS geeft een prachtige beweging in haar beelden. Ook zijn er verschillende nieuwe schilderijen van haar hand te zien. In haar galerie uiteraard werk van andere kunstenaars: o.a. Anita Welberg met glazen bomen en objecten en Lilian Wessels met Afrikaanse vrouwen van keramiek. Haar galerie is te vinden aan de doorgaande weg in Loenen; Eerbeekseweg 13A.

www.art-brummen.nl