Agenda

Mieke Diekmann op locatie 1 schildert en maakt bronzen beelden. Ze heeft in haar galerie meerdere gastexposanten met glas, keramiek, brons enz.. Om ruimte te maken voor nieuwe kunst biedt Mieke het wat oudere werk, zoals schilderijen, beelden, objecten en sieraden in de maanden januari, februari en maart aan tegen kortingen van 10-50%. Het laatste weekend van elke maand en op afspraak is de galerie geopend. U bent van harte welkom aan de Eerbeekseweg 13a, Loenen www.arthuus.nl
An Compagne schildert en heeft als gastexposant in haar Huiskameratelier aan de Schaapskooi 15 in Eerbeek (locatie 2) Cisca Waszmann uit Warnsveld.
Cisca werkt met name met olieverf op doek en paneel. Haar bosrijke leefomgeving vormt haar inspiratiebron. Zij werkt laag over laag en in kleur en vorm probeert zij zowel de kleine dingen, als de grotere van het landschap om haar heen, weer te geven in haar schilderwerk.
Trudy Dijkstra
De werken van Trudy gaan over de magie van dieren en landschappen. Haar kunstwerken nodigen de kijker uit om een eigen verhaal te laten ontstaan bij haar werken en hierdoor even in een andere wereld te vertoeven. Haar schilder carrière bestaat hoofdzakelijk uit ontelbaar veel uren kijken en uitproberen, aangevuld met lessen bij collega kunstenaars,
Al haar inspiratie komt uit de natuur; ik zoek nooit actief, maar het vindt mij !
U bent van harte welkom in haar atelier/galerie aan de Knoevenoordstraat 71 in Brummen. www.hartspiegelkunst.nl

Piet van Middelaar
Piet is een veelzijdig kunstenaar die beeldhouwt, schildert, van oud roest objecten maakt en gedichten schrijft. Zijn tuin staat vol beelden die elk afzonderlijk ruimte laat voor een eigen interpretatie. In het atelier hangen en staan zijn schilderijen die veelal expressief in kleur zijn, waarbij hij niet schroomt ander materiaal erin te verwerken. U vindt zijn atelier aan de Burg. de Wijslaan 22 in Brummen. Locatie 4 www.pietvanmiddelaar.nl
Otto Koedijk is houtdraaier en heeft weer prachtig nieuw werk wat hij graag wil laten zien aan de Zegerijstraat 35 op locatie 5. www.ottokoedijk-houtdraaier.nl
Zijn gastexposante is Chris Ros, Beeldend kunstenaar en Edelsmid.

‘ daar waar het water het land kust,
daar waar het wemelt van weemoed en verlangen’.

Dit is vanaf het allereerste begin Chris Ros’ leidmotief. Zij is een beeldhouwer die contouren geeft aan deze gemoedstoestand. Zij werkt vanuit dit thema in verschillende disciplines (tekenen, grafiek, ruimtelijk werk, edelsmeden) en met diverse materialen.
Haar keuze voor het verenigen van zeer verschillende materialen komt voort uit het feit dat zij het leven zo fragiel in elkaar vindt steken, teer, kwetsbaar, ruw en meedogenloos. Daarom kunnen parels met brons, papier met staal, plastic met zilver, goud, staal met hout, ze vertegenwoordigen een gevoelswaarde die misschien botst maar toch samengaat. www.chrisros.nl

In Atelier Grand Elan van Annie Elissen op locatie 6 aan de Zegerijstraat 7a in Brummen is ook werk van gastexposant Rob Kuulkers te zien.
Rob Kuulkers heeft vanuit zijn creativiteit de sterke behoefte om de beelden die bij hem binnenkomen uit de moderne samenleving, denk aan facebook, YouTube, tv enz., vast te leggen in zijn kunstwerken. Dit doet hij met o.a. steen en keramiek: denk daarbij aan; speksteen, albast, serpentijn, grove chamotte en half porselein. Zijn interpretatie van de werkelijkheid, waar de kijker weer een eigen beeld bij kan vormen. Soms werkt hij klein, daaruit ontstaan dan sieraden.
Hij zal net als Annie demonstreren hoe hij werkt, bij goed weer buiten. Beiden zijn veelzijdige kunstenaars. Annie toont dit weekend voor het eerst haar “levendige stillevens”, laat u verrassen. Uiteraard zijn ook haar koeien en kippen aanwezig. www.annie.elissen.com.
Joop van Ulden heeft zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in het maken van keramische vogelhuisjes en voedertafels die, gekleurd met engobe, steengoed gebakken zijn en dus winterhard. Hiervan zijn er een groot aantal te bewonderen in zijn atelier waaronder een veel nieuwe modellen, die hij de laatste maanden gemaakt heeft voor het nieuwe beeldentuin seizoen.
Er zijn ook nog een aantal fonteinen en waterornamenten te zien en met korting te koop omdat hij de laatste jaren geen nieuwe meer maakt. Het atelier van Joop is te vinden op locatie 7 aan de Kerkstraat 6 in het centrum van Brummen. www.joopvanulden.nl
Analies Martin houdt zich in haar kunst bezig met mensen en met de huizen waarin zij wonen. Hoe een huis er van buiten ook uitziet, achter de muren wordt geleefd op heel veel verschillende manieren en in wisselende stemmingen. Dit beeld heeft zij voor ogen als ze haar huisvormen boetseert. Als zij aan een object begint, kan zij een vastomlijnd idee hebben, maar dat vervaagt vaak weer tijdens de verwording. Bepaalde details laat zij soms bewust weg. Uit vrijwel haar hele werk blijkt haar verwevenheid met de natuur. Misschien zou je zelfs kunnen zeggen dat zij hetgeen ze aan de aarde onttrekt - de klei - verrijkt wil terugschenken. Een gift met 'haar verhaal' eraan toegevoegd. U vindt Analies op locatie 8 aan de Zicht 30 in Brummen.

"Door een storing is de website van An Compagne (locatie 2) tijdelijk niet beschikbaar, zij doet wel mee met de Open Atelier dagen op 25 en 26 januari. Tijdens deze dagen is haar werk en dat van Cisca Waszmann (gastexposant) te bekijken in het Huiskameratelier aan de Schaapskooi 15 in Eerbeek.”